29 August 2013

2 bulan & Berpantang

Salam..:)

Dah lama sangat tak hupdate blog sendiri.Rasa sangatlah useless ada 2 blog tapi tak hupdate apa-ape pun.

Sebelum Aidilfitri melabuhkan tirainya nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin pada semua yang mengenali  blog yang tak seberapa ini...:)

2 bulan
Semalam genap 2 bulan being military wife.Syukur AlhamduliAllah.Rasa macam lama sangat nak tunggu 2 bulan tu .Mungkin sebab jauh dengan suami , sebab tu rasa macam masa tu lambat sangat berlalu.

Sebelum ni macam-macam nak hupdate and share kat blog.Tapi disebabkan macam-macam kejadian yang berlaku serentak, so tak dapat nak hupdate kesemuanya.

Berpantang
Now dalam berpantang. Dah masuk hari ke 7 dah pun berpantang di rumah....Erk ??? Berpantang?? Untuk apa kah??.....Tak ramai kot yang tahu yang I pregnant (Bunting pelamin) masa hari raya hari tu.Tapi mungkin Allah lebih mengetahui dan menyayangi... kandungan I gugur waktu usia 2 bulan  jumaat lepas ( 23/8/13)

Sehari before miscarriage Doc check dah 1 bulan 5 hari, tapi nak ikut  tarikh last period dah 2 bulan kandungan. That time jugak I baru buat  buku merah di Klinik Kesihatan ...Within that week pun darah dah sikit-sikit keluar, tapi memng tak terpikir tu tanda-tanda keguguran. So memang tak jumpa doc sebab ingat janin dalam proses nak menempel di rahim.Tapi petang after  buat Buku Merah, I dah rasa tak sedap hati dah sebab darah keluar lagi kerap macam biasa.

Hari jumaat otw pergi keje perut I dah rasa semacam, sakit pinggang dan rasa macam sengugut pulak.So pg toilet macam biasa, terus ketulan darah keluar dan daging...:(

Time tu memang terus cakap kat diri kuatkan semangat, redha dan jangan terlalu emosi....Meseg suami dan kakak office. Then mintak tolong driver untuk hantar ke Klinik. Doc sahkan janin dah gugur dan rahim dah bersih....

I think being a mom to be is awesome.Pengalaman menjadi ibu untuk tempoh yang sekejap terlalu indah sebenarnya.Bukan Rezeki kami berdua.Yang tu harus kami akui....

Now kena kuat.....Life must go on.Yang pasti terlalu banyak yang I dah belajar dalam tempoh 2 bulan ini.........Now  planning for something bigger in my life.......

Ya Allah permudahkanlah....

Keep praying for #Egypt#Syria#Rohingya..

Till then.

Selamat Hari Kemerdekaan Malaysia..:)

4 comments:

Miss Hidy said...

Laa..xpe baru lagi..
Ade akak opis ni pun baru je misscarrige jgk,now kat spital sbb darah x benti kluar,,
Jangan cdey2 be strong :)

nZaOdonut said...

As dearie...

jangan sedey2 ea..InsyaAllah ade rezeki lagi menunggu kalian :) be strong gurl & jaga kesihatan pasni baek2 okeh..:)

kuepelita said...

salam as,kite baru taw....sabar ye...jga kesihatan...

Miss Red said...

tq dear (miss hiddy, nza and kue pelita) moga ada rezeki yang lebih baik selepas ini.:) amin