11 November 2012

Soon to Become Bride to Be (Eh!!).^^

Salam

Lama dah tak Update.

1- Perasaan Menjadi Tunangan Orang
So hows your feeling after got engaged  Ms As ?? (Erk orang tak tanya pun...soalan tu kan,,tapi sendiri yang nak tanya diri sendiri..:-)...

Honestly Im totally be grateful.Tak putus-putus rasa bersyukur sebab semuanya seakan dipermudahkan dan its totally awesome.Sampai sekarang pun bila tengok gambar E-Day.If I get a chance.Memang I rasa  nak bertunang lagi dan lagi  ..and definitely with the same person owhk.......!!..^^ Everyday I'm felt in love and in love....ehem-ehem ........(malu-malu).....-- and now dalam usaha untuk mentarbiah dan mendidik hati untuk menjadi a good wifey.........InsyAllah soon to be..^^

Our Hantaran: Me to Capt..The Best moment captured in my life..

Our Pelamin (Thank You mak sponsored!!)...
Jeng-Jeng (DIY by me on E-day).....:-)

2.Duit

Yup masalah yang paling besar kat sesiapa sahaja on this world adalah duit kan,macam mana nak buat itu dan ini kalau duit TAK cukup...

 Rasa nak tunang la tapi bila fikir tak ada duit..Yup need to postponed it
Rasa nak sambung belajar la..tapi again tak ada duit need to postpone it
Rasa nak buat benda baik tapi masalah duit jugak..so postpone lagi..
Sampai we lost every important and meaningful  things in our life.
Masa berjalan dengan pantas and again we afraid to move in and out....


Honestly semua oarang akan rasa benda yang sama if we dont have a proper way in managing our financial and life..Dan tak terkecuali Ms As...

But I keep believing on this:

 Soal duit  itu Urusan Allah kan.Rezeki sudah termaktub juga Urusan dia.Kalau kita rasa duit adalah satu masalah yang paling besar dalam hidup kita maka Allah akan meletakkan ia menjadi satu beban dalam hidup kita jua (So hati-hati owhk), dan kalau sebaliknya,InsyAllah Rezeki itu akan datang dengan sendirinya bersama doa dan usaha yang ada. Yang paling penting jangan putus asa owhk untuk berusaha dapat apa yang kita mahu and apabila niat dan jalan kita baik maka definitely Allah akan permudahkannya semudah-mudahnya.Belief me..!!..Trust on Allah..

 Actually entry ini tiada kena mengena dengan sesiapa sama ada yang hidup ataupun yang mati..tett...Sekadar motivasi diri yang sedang rungsing nak tambah pendapatan bagi mengisi tabung Hencik master and now Tabung Kawin!!!

Now dah ada dua tabung so kena bekerja keras owhk

Untill then
Sebelum merepek dengan lebih panjang lagi,Better stop here.Before that a short confession kat sini..erk..^^
 
 Dengan rasa bersyukurnya dan bermacam-macam perasaan lagi I want to announced that Im Soon To become Bride to Be in 2013 (InsyAllah)
Doakan yang terbaik untuk kami..

Thank you for reading
Spread the love...:-)

6 comments:

nZaOdonut said...

bride to be 2013...
Alhamdulillah..praise to Allah :)
seronok tgk As dh melangkah selangkah...yepppiii!

Miss Hidy said...

congrats happy for you:)

Miss Red said...

nZaOdonut : Tq niza..doakan semoga semuanya berjalan dengan lancar..:) amin...

Miss Red said...

Miss Hidy: Tq datin..datin bile lagi...hehe

cikCT said...

yeayyy
ramai dh geng puncak b2b 2013
jom as kita meramaikan jemaah
hehe

Miss Red said...

cikCT: yup ja..tq ..:) InsyAllah..sedang berusaha ke arah itu..doakan yang terbaik owhk..all the best to u too..