08 October 2012

Food Posoining.:-(

Arghhh Sangat Sakit dan tak selesa waktu ini;
Toilet dah macam jadi rumah pertama (Rasa nak duduk dalam toilet je  -_-).So I wish dalam toilet ada plug jugak so boleh tengok movie (Vampires Diaries 3) guna my lappy...erkkk
Suhu badan naik dan turun..............................
Batuk bercampur baur..


Finally jumpe Doctor So baru dapat tahu I'm got Food Posoining.

Dah telan 2 packet garam galian tak jalan jugak..
Pil hitam legam macam bontot kuali
Panadol lagi...
(Bila makan ubat-ubatan di atas kepala akan jadi pening dan badan jadi lesu dan lemah............)

Arghh........
Now berpantang la pulak:
Elak makanan dan minuman ini owhk Ms As:
 Susu dan produk tenusu, seperti aiskrim, keju.
Minuman mengandungi kafeina, seperti kopi, teh.
Makanan berminyak dan makanan bergoreng seperti mi goreng, ayam goreng
Makanan berserat tinggi, seperti buah-buahan sitrus.
Makanan manis, seperti kek, biskut, kuih-muih tempatan.
Tambahkan ini owhk:
 Minum air 100 plus
Makan pil chek it teck aun
Minum air garam
Minum teh pekat kosong (tanpa susu atau gula, hanya teh saja)
Minum air charcoal beras
Cant imagine macam mana la budak-budak keracunan makanan.
hmmmm
sakit............
-_-

8 comments:

Mira Adzlia said...

smuge cpt sihat yer :)

Miss Hidy said...

penah jugak kena mmg azab jgklah..sabar ye x lame lg baiklah..:)

nZaOdonut said...

alooo..cian nye dia...cepat sembuh oke cik As :)

Miss Red said...

Mira Adzlia : tq dear,:)

Miss Red said...

Miss Hidy : hmmmmmmm...really hurt.........InsyAllah.Doakan ea..tq

Miss Red said...

nZaOdonut: insYAllah niza........I will.........:) u too take care...jgn jadi mcm aku..

Alia Rahmat said...

Alia penah kena. Satu family lagikk. Sadis much =.='

Hencik feraRi said...

kesianye...