10 May 2012

Terhijabkah..Kita??


Terhijabkah..Kita??
Hijab itu hanya di nilai pada pakaian sahaja kah.(What do you think).


The most important part to protect our ibadah is by preserving our heart .I believe on this .Hijab itu lebih sempurna jika kita sentiasa menjaga aurat dan hati ini daripada perkara-perkara yang mendatangkan dosa.Yah itu lebih sempurna bukan.. 

Menghijabkan hati itu adalah sesuatu perkara yang lebih sukar daripada apa apa pun kan...:(...Because Syaitan laknatuALLAH tak kan sesekali berputus asa walaupun 1 saat cuma pun untuk  merosakkan ,memusnahkan,memesongkan,memporakperandakan anak  adam hingga saat Kematian kita..

Arghh.That is the things yang Ms As sangat geram kat diri sendiri.....

Ya Allah peliharankanlah hati ini...Lindungilah hati ini.Sayanagilah hati Ini Moga hati ini semtiasa bersangka baik....Sentiasa gentar untuk buruk sangka pada setiap ketetapanmu.Sentiasa bersangka baik terhadap orang lain.Tidak sesekali mempersoalkan apa yang telah ditakdirkan..Biarlah hati ini tidak sempurna di mata sesiapa pun Ya Allah,tapi hanya sempurna di matamu....

Amin

3 comments:

Hencik feraRi said...

sama sama lah kita memperbaiki diri kita

Miss Red said...

Hencik Ferari: Amin..:)

Miss Hidy said...

nice blog As...
Thanks folo kite..hehe
nhidylife.blogspot.com