26 April 2012

Where To Start :(



Mode: Sangat Sedih

Semalam dengar video ini (Klik Sini) ,And I was totally rasa sedih  yang amat sangat.And this nyte dengar video ni  again and again memang rasa nak meraung dah (menangis macam apa ntah tadi).(Dear bloggers you need to watch this video (I swear you will cry after this and totally you want to make a change).Its true!!

Bangun je pagi  tadi I was checked my dress,tudung,bla...bla.. (sungguh banyak baju yang sendat dan agak ketat di sana-sini and tudung pulak banayak yang tak menutup dada :(..).Even selama ni memang Ms As cerewet gila bab-bab time pilih pakaian,but i dont how I can slightly wearing the baju that totally we as muslimah are not allowed to wear it......

Ya Allah sungguh diri ini telah banyak melakukan dosa.
Lalai dalam menjalankan tangungjawab sebagai hamba
Lupa akan amanah dan perjuangan untuk meraih kemenangan di sana

After watched this video,I was realized that apa yang penting bukan sahaja menghijabkan diri,Tapi apa yang lebih penting ialah bagaimana mahu menghijabkan hati..............................:(





IF WE FELT COMPLETE YOU DONT HAVE TO SHOW OFF!!!

DALAM KEHIDUPAN ALLAH AKAN MEMBERI KALAU KITA MENCARI,KALAU KITA TAK MENCARI ALLAH TAK KAN DORONGKAN




I must struggling to become a good Muslimah. day by day...every single minute


We dont know how much time we have.


But I dont know where to start....


Dear Allah please help me..............


But Where/how  to start..................


T___________T


anyone...



2 comments:

Alia Rahmat said...

kak, video tu nape tak attach? nak tengok jugak. hurmm.. alia pun selalu muhasabah diri. bila ntah nak wear tudung properly. tak guna sebenarnya pkai tudung kalau masih tak tutup sepenuhnya :'(

Miss Red said...

Hmm..Its true..:(