27 February 2012

Entry Dedicated for Alia Justea ^_^

Dear Alia Justea:

Akak Baru Perasan Alia Hupdate Entry About PPAS.Sorry dear.Lama tak blog walking...

Trimas Alia
Trimas Alia!! sebab susah payah hupdate entry untuk Ms As yang ntah ape-ape tu...Wow memang awesome kan..PPAS.Actually even akak dah betahun-tahun (Nak masuk 3 tahun je pun) berhijrah ke Shah Alam baru 1st time pergi ke Perpustakaan Negeri Owhk.

Yang paling menyedihkan Perpustakaan Awam Batu Pahat pun tak pernah jejak lagi nak pergi Perpustakaan Negeri Lain (T_T).Most of lecturers akak memng suggests pun melawatkan diri ke PPAS.Tapi masing-masing masuk telinga kanan keluar jugak ke telinga kiri..^_^

So first time masuk PPAS memang teruja (The day that alia visit PPAS).Sampaikan dengan selamba masuk je dengan memakai  kasut...(haha).Padahal dah sebesau-besaunyer arahan stak boleh pakai kasut kan.

Tapi memang tak sempat menjelajah ke semua tempat di sana.Paling best  sebab ada surau  each level kan.Pemandanagan memang cantik dan tertarik.Nak exercise pun ada,nak tengok movie pun boleh,Macam-Macam ada rite (pengsan)

Honestly Im fall in love with PPAS.Rasa macam nak menetap terus di Shah Alam bila dah kawen nanti.So hari-hari boleh bawak family berdating dan membazirkan masa di PPAS kan...^_^

Im proud to study  in the library fields and background and InsyAllah we will working in such an awesome environment.

"Selangkah ke Perpustakaan,Sejuta Pengetahuan"
SELANGKAH KE PERPUSTAKAAN SEJUTA SENYUMAN
SEKALI KLIK SEJUTA MAKLUMAT
Good Luck Alia Justea.All the best
Thank You for the short hupdate..
Sincerly:
Kak As


Quick Update:
Address:Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor (PPAS)
              D/A Perpustakaan Raja Tun Uda,
              Jalan Kelab Golf 13/6, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor
Website: http://www.ppas.gov.my/
Opening Hour: Mon-Fri: 9am-6pm
                        Saturday:8.30am-5pm
Rate for Borrowing Books: 3 book for 3 weeks
Fine: RM 50 cent p/day
Registration Fees: Free

2 comments:

Alia Rahmat said...

HAHAH .. first bukak belog akak, terkezut ada nama kita...

alia rasa nak keje kat situ je.. eyhh.. HAHAH :D

sgt awesome. jujur, librray BP pun alia tak tahu.. sadissss =='

Miss Red said...

hahaa akak kan memng suka mencipta kejutan....hehe


Yup rasa bersalah kat diri sebab dah 25 tahun pun usia ni tapi tak jugak p mengagahkan diri visit di Public Library BP..Owh..

Nasib baik perpustakaan desa kat arae sini akak pernah melawat ..even 2 minit je ( 2pun sebab nak tanya kat sini ada internet tak??>>) hoho


apakah...


ok bye