29 February 2012

Mission Ms As 29/2/2016..(^_^)

Salam.Since ramai yang buat entry pasal tarikh yang istimewa ini.Ms As pun nak buat jugak la.

Today: 29/2/2012
Status: Students
Age:25
Mission: To complete My Master as soon as possible

4 years Ago: 29/2/2008
Status: Students
Age: 21
Mission: Grade Diploma in a first Class

Next 4 years: 29/2/2016
Status:_____
Age:29
Mission: Want to born the baby  on this date( ha????) (^_^)

Tahu tak Sejarah tahun lompat?
Ms As: Tak berapa nak tahu dan ambik tahu sebenarnya(teruknyer ko)

Tahun lompat merupakan tahun yang mengandungi lebih satu hari daripada tahun biasa bagi menyamakannya dengan tahun astronomi ataupun tahun yang bermusim. 

Peristiwa musim dan astronomi tidak mengulangkan diri pada bilangan hari yang sama. Oleh sebab itu, sekiranya terdapat suatu takwim yang mempunyai bilangan hari yang sama pada setiap tahun, hari ulang tahun akan berbeza daripada hari peristiwa yang ditandainya. Dengan penambahan satu hari, perbezaan di antaranya boleh dibetulkan.

Orang yang dilahirkan pada 29 Februari akan merayakan hari jadinya pada 28 Februari ataupun 1 Mac
 Credit to Wikipedia/ ini

So tahun lompat (leap year) ni  special sebab ada 366 hari owhk.Bila Review kat FB tak ada pulak yang lahir pada tarikh yang unik ini.So tetiba je buat mission seperti di atas...(^_^).Sekian.

Credit To Whateverlife
 Ala Tomei-Tomei..................(pengsan)
Ok bye!!

2 comments:

Alia Rahmat said...

tak sabar nak tunggu 2016. HAHAHA

Miss Red said...

heheh....lets wait and see..(^_^) tak sabau jugak..hehe