12 January 2012

Apa yang korang perlu buat Bila Korang Kecik Hati macam Ms As (T_^)

Saya Kecik Hati sangat.Dah la memang kecik pun Ms As tu,lagi nak kecik-kecik hati(mengada-ngada betul!!). So nak bagi tips kat diri sendiri mahupun uolls yang sudi baca entry Ms As ni.Ok time-time korang kecik hati apa yang perlu korang buat


1.Istighfar
Memang sentap kan bila orang kata dan buat muka sinis kat korang .Lagi-lagi bila dorang tersalah interpret apa yang korang maksudkan.Owh kecewanya aku kat kau.Habis semua kebaikan kau kat aku dulu.Masa ni la syaitan laknatuALLAH duk cucuk dan aura negatif dan ion-ion negatif bersarang kat kepala.Teruslah didik hati  untuk terus bersabar-kalau tak boleh jugak ambil wuduk -buat la solat apa yang patut-kalau time tu korang datang bulan ke apa istighfarlah sebanyak yang boleh owhk.

2.Jauhkan diri anda
Ok memang time ni korang akan menyampah tahap dewa dengan budak tu.Kalau lah aku ada kuasa veto aku dah jatuhkan hukuman dah kat korang (kejam gila kau)..Seelok-eloknya jauhkan diri anda daripada mereka-mereka yang tidak memahami.Nak explain panjang-panjang pun tak guna beb.Time ni masing-masing memang tengah bengong dan motif nak salahkan orang lain je.(arghhhhhhhhhhh  macam bagus je ko).So larikan diri daripada mereka sekejap adalah lebih baik.

3.ZZZZZzzz
Isk Kalau rasa orang yang dah terkecik kan hati korang tak faham-faham  yang dia dah buat kat korang kecik hati.(konon-konon nak jaga hati dia la tak nak bagi nampak dorang nampak yang korang dah terkecik hati dengan kata-kata dorang) .So palingkan muka ke posisi lain dan buat-buat tido.Cuba alihkan pandangan sekejap.Cuba untuk tido...................................

4.Back to the basic
Yang ni memng paling Ms As suka antara   tips buatan sendiri ni.Cuba untuk terus muhasabah diri.Kenapa tak terus cakap pada diri sendiri:
Biarlah apapun pandangan orang kat kita yang terpenting sekali adalah pandangan Allah pada kita.Jika pandangan Allah pada kita adalah baik dan hebat maka pandangan manusia kita pada pada kita adalah lebih daripada itu.So times will prove it to them the real inside of you..InsyAllah

5.Muhasabah.
Terus Muhasabah.Mungkin ada betulnya kata-kata yang cuba dilontarkan kepada anda.Semua yag baik itu ternyata datang daripada Allah.Yanag buruk dan cacat itu  datang dari diri kita yang maha lemah ini kan

Mode: Kecik hati sangat(As ni suka ikut cakap orang.............bla....
bla....bla...bla)
In my heart Ms As:Tak As bukan macam tu...............as..........as...........


Terima Kasih Sudi Baca
Kalau sudi boleh like
(^_^)

6 comments:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

setuju ngan entry.tips yg bgs.hehe~ kalau ambil kisah sgt hati yang kecil itu, boleh bikin stress pulak.

Anonymous said...

Selamat Hari Jumaat... (",)

Miss Red said...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail: thank you miera..tips tetiba je ni..first time buat tips ni..fuh....nerbes..(^_T)

Miss Red said...

Anonymous : thank you...jadi silent readers je sekrang ek..k busy....(^_^) tq sudi datng singgah sini..

Alia Rahmat said...

kalau alia , alia akan diamkan diri je ==' . lepas tu ngadu kat mak .

Hencik feraRi said...

hye as.. ape entry kcik ati ni, x best..hahaha!

tp betol la aku rasa, kalo pk sgt, mmg jd stress nt..bahaya..pastu nk ngadu kat mak, kat sidia lg...nk bg ringan bebanan otak,panjanggnye~ hehe, sory.. dipendekan,

senyum je la kat diorg.. senyum, pastu buat peace..buat xtau je...xde la kcik ati tu bersarang dlm jiwa.. ayat mn aku ciplak nih..hahhah...! ni kalo aku tambah lauk, jadik karangan ni...ahhaha