30 December 2011

Timeline Miss As in 2011 with New Resolution Chapter Begin 2012

Year 2011-What was all about-This year will be the awesome year that I ever had-AlhamdulilALLAH-Im taken a big step and made so many decision-I tried my best to convinced myself and others- Always talking to myself and Mak That Its ok-I can do it -I can bear it as others did too-Because I knew that Allah is always by myside Trust Allah- InsyAllah everythings is gonna be fine

My journey all this year was great.

My Timeline for this year


January-March-Im Having a Practicle session at PSZ Library ,UTM Skudai.
March-Decided to made an investment for the sake of my  future undertakings(Its a big amount actually)
March-My Heart beat with so may reason..(^_^)
End of April-End July-I got my first job as a Librarian at Olympia College
May-I Graduated with a First Degree in Library Science
Early September-Until now-Im Decided to further my Master in Library Science
Early September- Early Disember-Working part time  in Perpustakan Puncak Perdana

Yeah time beat so fast-Sometimes we might felt that we cannot brave enough to reach somethings that we wanted in my life-We always create a bariers in what we want to do-We got stuck in the middle and let its stuck and never learnt from mistakes-Im same like others who always creating so many reasons in doing things-Instead of to try it-However,im trying to challenged myself-Put of afford on it-Again Lets Allah help-me to decide

Thank you Allah for keep sending me a right person in a right place.All good peoples(I hope so) around me that helps me to fullfill my dream and journey of my life.In what situations with so many circumstances ,sometimes i felt that im cannot going through ,but Allah is always helps me.

As time goes by I  hopes that I will keep improving my life,soul,emotion,healthy and the important part is iman and taqwa to Allah.Hopes that 2012 such bring us  more awesome , wonderful  and barakah day to all of us.

2012-With  A new age 25,New Challenged,New Feelings/Emotions,New Resolutions,New thinking,
New Journey,New  Responsibilities,

I hopes that only good things will happen to us .
InsyAllah

p/s:sorry banyak grammer and typo error kat atas tu (T_^) Takot sebenarnya dengan angka 2012!!!!!! Dengan teka-teki ramalan di sana sini...............(T_T) Hari pembalasan dan Bencana. Semoga kau terus .melindungi dan memelihara kami semua Ya Allah.. 2 more semester to go....(lamenyer...nak habis..pengsan).
 In advanced Happy New Year to all

29 December 2011

Contest Header PalingAwesome by Iffah & Yana

Segment 7 yang Ms As Dah Joint

Dear Iffah Fakhira
Kamoo sangat comel macam patung cendana
Comel sangat
Saya dah pun Follow

Dear Yana
Blog kamoo pun sama....polkodot 
Header Bunga-Bunga Matahari
\Ada 8 kesemuanya..
Nak satu boleh?

pengsan..

 Ok
Ms As nak tag pada 2 gadis chomel ini

Ok Sekian

Kepada awak..awak...dan awak.....awak lagi..

Hilang Di Mata Di Hati JANGAN Owhk

Saya Cemburu ke dengan Awak?
Tidak
Tapi sejujurnya saya pernah mencemburui apa yang awak dapat
Tak Tipu
Kotak hidup awak tak sama dengan saya
Memangla,mana ada yang sama kan
Saya nak jadi macam awak Boleh?
Tak Boleh
Saya bersyukur sebab Allah Anugrahkan Awak untuk saya
Thank You Allah

Jauh Di sudut hati saya

Saya Selalu Berdoa

Biarlah Awak dapat lebih daripada saya
 Tak Apa
Biarlah kebahagiaan itu sentiasa dekat dengan awak

Saya??

Masih gadis biasa biasa yang kadang nampak gah di mata awak

Tapi kadang - Kadang je
Biarla saya cari  Kebahagiaan dengan cara saya sendiri Owhk

Eh, Kita Masih seperti selalu kan

Sebab saya tahu awak perlukan saya lebih daripada saya perlukan awak

Owhk

Tapi saya sayangkan awak lebih dan lebih lagi daripada awak sayang saya

Owhk

28 December 2011

Mungkinkah Becana Alam akan Berlaku pada angka ini 7/1/2012

Surah Ar-Rahman

Satu penemuan terkini tentang kod nombor perdana (prime numbers) didalam al-Quran oleh seorang pakar komputer bernama Ali Adam. Beliau juga pernah dijemput oleh European Space Agency untuk kajian hub...ungan gravity dan perubahan masa pada tahun 1999.

Pada tahun 2001 beliau berjumpa dengan pengasas teori fizik terbaru berkenaan Helical Particle Waves dan beliau terus bergabung untuk mengembangkan kajian yang amat diperlukan ketika ini iaitu berkenaan jisim, kuasa elektrik dan kesan tindakbalas magnet.

Beliau menemui corak aturan nombor perdana didalam al-Quran setelah membaca buku bertajuk "Prime Obsession". Ali terus mendapat ilham untuk membuat analisa terhadap ayat yang diulang-ulang sebanyak 31 kali didalam surah ar-Rahmaan. Surah ini merupakan batu loncatan bagi Ali untuk mengkaji tentang peristiwa 2012 didalam al-Quran.

 

Nombor perdana adalah nombor asli yang lebih besar daripada 1, yang faktor pembahaginya cuma 1 dan bilangan itu sendiri. Sebagai contoh, 2 dan 3 adalah nombor perdana. 4 bukan nombor perdana kerana 4 boleh dibahagi 2. Sepuluh nombor perdana yang pertama ialah 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23 dan 29.

Penemuan 2012 dalam al-Quran

Tahun 2012 didalam al-Quran yang dibentangkan oleh Ali adalah berdasarkan tahun hijrah iaitu tahun 1433 yang diolah dari surah Ar-Rahmaan. Dalam surah Ar-Rahmaan Allah menegaskan ayat (فَبِأَىِّ ءَالَآءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ) sebanyak 31 kali iaitu pada ayat bilangan berikut;

13, 16, 18, 21, 23, 25, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 45, 47, 49, 51, 53, 55, 57, 59, 61, 63, 65, 67, 69, 71, 73, 75, 77
dan jumlahnya
13 + 16 + 18 + 21 + 23 + 25 + 28 + 30 + 32 + 34 + 36 + 38 + 40 + 42 + 45 + 47 + 49 + 51 + 53 + 55 + 57 + 59 + 61 + 63 + 65 + 67 + 69 + 71 + 73 + 75 + 77 = 1433
merupakan nombor perdana dan jumlahnya (1+4+3+3=11), juga merupakan nombor perdana!
tetapi paling penting ialah seperti kita maklum sekarang ini kita berada dalam tahun 1432H (2011M), dan kita dapat mengandaikan Allah mungkin menunjukkan suatu kejadian pada tahun 1433H (2012M).


Didapati juga dalam surah tersebut mengandungi 355 patah perkataan, iaitu bersamaan jumlah hari didalam tahun lompat Islam pada tahun 1433H (dikira termasuk huruf Bismillah);

30 + 29 + 30 + 30 + 29 + 30 + 30 + 29 + 30 + 29 + 30 + 29 = 355 days

sumber: http://www.islamicfinder.org/H cal/hdate_year.php?year=1433&base=

Oleh itu kesimpulan dibuat tiap perkataan didalam surah ini menjuruskan kepada hari tahun Islam 1433H (2012M).
Memandangkan ulangan ayat 31 kali mengandungi 4 perkataan (فَبِأَىِّ ءَالَآءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ), adalah wajar disimpulkan terdapat hubungan penting antara 31 dan tempoh 4-hari dalam 1433H untuk Allah Ar-Rahman memberi peringatan kepada umat manusia bagi mengambil perhatian.
Adalah didapati ayat ulangan yang pertama jatuh pada perkataan bilangan 44 dalam surah tersebut, boleh disimpulkan bahawa satu peristiwa akan berlaku pada tahun 1433H ialah pada hari ke 44 tahun tersebut iaitu pada 7hb. Januari 2012 berlanjutan selama 4 hari, dan ayat ulangan terakhir jatuh pada perkataan bilangan 346 dan dapat disimpulkan peristiwa tersebut akan berlaku pada hari ke 346 tahun 1433H bersamaan 4hb. November 2012 dan berlanjutan selama 4 hari.
Apakah Peristiwa Itu?
Apakah peristiwa penting itu? Mari kita lihat pada bilangan ke -1433 dalam huruf, perkataan dan ayat yang masing-masing bertanda merah.
"Hujan batu meteorite?" pada huruf ke - 1433 dalam ayat Quran [2:24]:
بسم الله الرحمن الرحيم أعوذ بالله من الشيطن الرجيم
فَإِن لَّمْ تَفْعَلُوا۟ وَلَن تَفْعَلُوا۟
فَٱتَّقُوا۟ ٱلنَّارَ ٱلَّتِى وَقُودُهَا ٱلنَّاسُ وَٱلْحِجَارَةُ ۖ أُعِدَّتْ لِلْكَٰفِرِينَ
But if you don’t do it, and you shall never do it,
then beware The Fire for which Men and stones are its fuel; it is prepared for the unbelievers.
"Balasan azab berpanjangan" pada perkataan ke - 1433 dalam Quran [2:86]:
بسم الله الرحمن الرحيم أعوذ بالله من الشيطن الرجيم
أُو۟لَٰٓئِكَ ٱلَّذِينَ ٱشْتَرَوُا۟ ٱلْحَيَوٰةَ ٱلدُّنْيَا بِٱلْءَاخِرَةِ ۖ

فَلَا يُخَفَّفُ عَنْهُمُ ٱلْعَذَابُ وَلَا هُمْ يُنصَرُون
These are they who buy the life of this world for the hereafter,
so their chastisement shall not be lightened nor shall they be helped.
" Balasan terhadap orang-orang mengadakan dusta" pada ayat ke - 1433 dalam ayat Quran [10:69]
بسم الله الرحمن الرحيم أعوذ بالله من الشيطن الرجيم
قُلْ إِنَّ ٱلَّذِينَ يَفْتَرُونَ عَلَى ٱللَّهِ ٱلْكَذِبَ لَا يُفْلِحُو
Say: Those who forge lies against Allah shall never succeed.

////////////////////////////// //////////////////////////////////////////

Lalu mereka dapati seorang dari hamba-hamba Kami yang telah kami kurniakan kepadanya rahmat dari Kami dan Kami telah mengajarnya sejenis ILMU; dari sisi Kami.

( سورة الكهف , Al-Kahf, Chapter #18, Verse #65)

Kepada Tuhanmu lah terserah kesudahan ILMU mengenainya.

( سورة النازعات , An-Naziat, Chapter #79, Verse #44)

////////////////////////////// //////////////////////////////////////////
Sesungguhnya orang yang beriman itu ialah orang yang apabila disebutkan Allah akan gementar hati mereka, dan apabila dibacakan ayat-ayat-Nya (ayat-ayat Allah) akan bertambahlah iman mereka, dan kepada Rab (Tuhan) mereka bertawakal. ( Surah an-Anfal : Ayat 2 )

Sekadar berkongsi
Semoga  ianya bermanfaat
Bersama-samalah kita tingkatkan amalan Amal Maaruf Nahi Mungkar..


So apa pendapat anda


Terima Kasih Sudi baca

Kelebihan Surah Ar- Rahman

sO apa kelebihan baca dan amalkan surah ni
Surah Ar-Rahman

Imam Ja’far Ash-Shadiq (Sa) Berkata:
“Barangsiapa yang membaca Surah Ar-Rahman, dan ketika membaca kalimat ‘Fabiayyi Âlâi Rabbikumâ Tukadzdzibân’, Ia Mengucapkan: Lâ Bisyay-In Min Âlâika Rabbî Akdzibu (Tidak ada satu pun nikmat-Mu, duhai Tuhanku, yang aku dustakan), Jika saat membacanya itu pada malam hari kemudian dia mati, maka matinya seperti matinya orang yang Syahid;Jika membacanya di siang hari kemudian mati, maka matinya seperti matinya orang yang Syahid.
(Tsawabul A’mal, Hlm 117)
Rasulullah s.a.w. bersabda:
“Barangsiapa yang membaca surah Ar-Rahman, Allah akan menyayangi kelemahannya dan meredhai nikmat yang dikurniakan kepadanya.” (Tafsir Nur Ats-Tsaqalayn 5/187)


Imam Ja’far Ash-Shadiq (sa) berkata:
“Jangan tinggalkan membaca surat Ar-Rahman, bangunlah malam bersamanya, surat ini tidak menentramkan hati orang-orang munafik, kamu akan menjumpai Tuhannya bersamanya pada hari kiamat, wujudnya seperti wujud manusia yang paling indah, dan baunya paling harum. Pada hari kiamat tidak ada seorangpun yang berdiri di hadapan Allah yang lebih dekat dengan-Nya daripadanya. Pada saat itu Allah berfirman padanya: Siapakah orang yang sering bangun malam bersamamu saat di dunia dan tekun membacamu. Ia menjawab: Ya Rabbi, fulan bin fulan, lalu wajah mereka menjadi putih, dan ia berkata kepada mereka: Berilah syafaat orang-orang yang mencintai kalian, kemudian mereka memberi syafaat sampai yang terakhir dan tidak ada seorang pun yang tertinggal dari orang-orang yang berhak menerima syafaat mereka. Lalu ia berkata kepada mereka: Masuklah kalian ke surga, dan tinggallah di dalamnya sebagaimana yang kalian inginkan.”
(Tsawabul A’mal, hlm 117).
Sumber (klik Sini)



wow !!!
ni baru surah-Ar-Rahman surah-surah yang lain tu lagi macam mana pulak?
ok

pengsan

*^&^*

Surah Ar-Rahman dan 2012

Surah Ar-Rahman

Siapa tahu surah Ar-Rahman?
Merupakan surah ke 55 dalam Al-Quran

Ada berapa ayat?
78 ayat kesemuanya

Apa isi kandungan surah ini?
Mengenai keimanan
Hukum-hukum yang terdapat di dalamnya mengenai Kewajiban mengukur, menakar, menimbang dengan adil
Peringatan buat makhluk ciptaan Allah:
- Manusia dan jin tidak dapat melepaskan diri dari kekuasaan Allah s.w.t.
- Ramai manusia yang tidak mensyukuri nikmat Tuhan
- Mengenai peristiwa tentang hal-hal yang akan terjadi dan hal-hal itu benar-benar terjadi seperti tentang Terusan Suez dan Terusan Panama.



Siapa yang pernah dan suka baca surah-Ar-Rahman sila angkat tangan macam saya...

Saya mula jatuh cinta dengan surah ini sedari awal lagi.Kerana saya sangat suka akan ayat dalam surah ini!
Lagi beberapa hari saya nak pergi interview permohonan biasiswa UiTM,Mak seboleh-bolehnya suruh saya memperbanyakkan baca surah-Ar-Rahman ini agar urusan saya terus dipermudahkan oleh ALLAH...So saya terus cari surah-Ar-Rahman,dan tak sangka jugak inilah surah yang saya cari-cari selama ini....(Happy tak terkata.....(^_^)

Selepas baca dan terus baca dan menghayati,
sangat sedih ok..(walaupun tak tahu makna keseluruhan surah tapi hati terus sedih)

Next, saya terus dowload surah ini..
Bila free time je terus ambil "earfone" dan dengar
hati terus rasa sayu (T_T)

Rupa-Rupanya surah ini mempuyai makna yang tersirat.......dalam angka 2012...

Apa maknanaya...
Sambungannya di entri INI

26 December 2011

Maaf NURINSPIRASI Vs Kulit Sensitif!!

1.Saya rasa bersalah sebenarnya,sebab tak menjalankan amanah dan responsible yang telah disuratkan. Ternyata saya telah gagal dan gagal .Mungkin jugak saya punya beribu-ribu alasan sebab saya masih lagi seorang pelajar yang sedang jatuh cinta dengan Hencik Master dan faktor famili banyak menghalang saya untuk terlibat secara aktif berpesatuan di kampung....
Ya
Memang Nama INSPIRASI Saya yag Cadanagkan
Atas usaha Kami semua(yang time itu masih satu hatinya)
Apatah logo dan tangan itu adalah dari tangan saya
Tangan itu juga yang menjulang bara adalah tangan saya
Stress dan Rindu sebenaranya..
Saya Mohon Maaf........
Banyak sangat memberi alasan !!!!!daripada terus menabur Budi..
Tahniah..

2.Alamak bangun-bangun je tido tengok kulit Muka Ms As kering dan mengelupas..Pastu merah-merah beb(Macam pakai blusher gamaknya).

Jenis-Jenis Kulit
Kulit Normal

Ini semua memng kategori Kulit Ms As
Kulit Kering
Kulit jenis ini biasanya kurang berminyak / lembab atau kedua duanya sekali. Keadaan ini disebabkan oleh kelenjar minyak yang kurang aktif atau terdedah pada penghawa dingin ( air–conditoner ), pembersih muka yang beralkali tinggi ( sabun mandi yang buih berlebihan ), kurang minum air dan ubat - ubatan ( medications – Roaccutane ).

Kulit Berminyak
Kulit jenis ini biasanya kelihatan tebal dengan pori pori terbuka. Ia kemungkinan bermasalah ( jerawat - akibat penyumbatan pada pori pori) kerana kelenjar minyak terlalu aktif menghasilkan minyak yang berlebihan pada permukaan kulit. Disampig itu, faktor hormon ( remaja ), cuaca yang panas dan makanan yang berlemak tinggi juga boleh menyebabkan kulit berminyak. Kebaikan kulit sebegini adalah ia melambatkan proses penuaan.
Kulit Bermasalah
Kulit bermasalah mempunyai ciri yang sama seperti kulit berminyak iaitu kelenjar minyak terlalu aktif. Faktor hormon ( remaja ) merupakan salah satu punca minyak berlebihan. Jerawat terjadi apabila pori pori yang mengeluarkan minyak berlebihan akan merangsang pembiakan bakteria.

Inilah yang menyebabkan jerawat (acne) timbul. Oleh itu, pembersihan yang sempurna amat digalakan. Hormon yang tidak seimbang ketika  berlakunya pengaliran haid menyebabkan pertumbuhan jerawat pada bahagian mulut, dagu dan dahi – ini hanya sementara waktu.


Kulit Sensitif & Alah
Jenis kulit ini sangat peka terhadap rangsangan factok luar. Misalnya perubahan cuaca,ia boleh mengakibatkan kulitnya pecah-pecah, memerah dan pedih. Kesalahan penggunaan kosmetik akan mempengaruhi kulit tersebut. Perhatikan betul-betul kegiatan harian kita , terutama apa yang kita makan, jenis produk ,skin care yang kita  guna dan keadaan persekitaran,tempat kita selalu lepak,kerja dalam aircond, panas terik atau banyak lagi faktor persekitaran


So cara Mengatasi
!! !!
Jaga pemakanan anda sentiasa ok
Tenangkan Diri anda
Be Cool..
(T__T)

Dulu--------------Sekarang------Now Dulu balik............
(T________T)
Ada apa-apa petua tak nak share dengan Ms As??
 
Thank You Sudi Baca

23 December 2011

Sisi Perasaan Kita Tak Pernah sama

Sisi Perasaan Kita Tak Pernah sama

Ya Allah sungguh rasa geramya hati ini...Bila berhadapan dengan manusia yang sangat hipokrit dan mementingkan diri sendiri.Kadang bila hati sudah  mula rasa terdesak dan mencengkam emosi maka perasaan untuk menoleh pada sisi perasaan yang lain adalah mustahil.


Ya Allah moga sisi perasaan aku menjadi adil dalam keadaan apa-apa pun.Kerana keadilan itu adalah milikmu.Kesan rasa pada ketidakadilan itu walaupun sikit, tetap merubah sedikit pandangan kita padanya.Namun apa yang lebih penting adalah sisi pandanganmu Tuhan...Itulah yang harus kita jaga dan pegang..


Ternyata sisi pandanaganMu lebih penting daripada apa-apa pun............


Rupa-Rupanya membuat proposal itu tak mudah macam nak proposed orang eh...owh Information Literacy and case studies!!!! arghh (T_T) 


21 December 2011

Wordless Wenesday-ABAH DAN IKI-


Saat abah dibawa pergi..

ABAH DAN IKI

Sungguh Saya rindukan waktu dulu-dulu
Tapi ternyata apa yang sangat-sangat saya rindukan adalah untuk menyebut namanya" ABAH"
(T---T)

20 December 2011

"Jom Join Blogwalking 2012 by JiwarOsak"


6 Time Joint Segment
Kalau nak tahu dengan lebih lanjut boleh Klik Gambar di atas

Yay..walaupun Ms As tak tahu Ms As orang yang ke berapa ratus yang ntah yang dapat tahu tentang segment di blog Jiwa rosak.com ni .Tapi still rasa excited nak joint jugak.

Yay lagi..Macam biasa nak tag 5 Bloggers yang terchenta...
(Sentiasa menunggu dorang Hupdate!!!!!)



TARIKH TUTUP 01/01/2012




19 December 2011

Rezeki Hencik Master mungkin..

1.Dividen Naik lagi:

Banyak ke Ms As menyimpan?: Adalah sikit -sikit..(non-ado sangat)
Habis tu yang ko excited sangat kenapa?:Mana ada excited..excited kat awak yang invest tu...(^_^)



Ini rate sebelum ni..

Tahun ni agihan pendapatan meningkat 0.15 sen seunit (7.65 sen)
Tapi Hakikatnya tak sabar nak menunggu 3 january 2011 nak check second  dividen for the second investment..... owh
Banyak jugak duit yang ku korbankan...

Semalam test: Syukur dapat jawab semuanya...walaupun banyak hentam jugak...(^_^)


Laparnya perut..Arghhh..Bosannya tak kerja...(T____T)


Header created by Ms As...(Heart Care Library) for Final project Digital Library

Comment sikit..Ok tak?

Terima kasih sudi baca..

16 December 2011

Love Letter to Hencik Master (^_^)


Dear Hencik Master,

Saya dah banyak terlepas dana untuk kamoo.
Permohonan JPA dan MARA saya dah terlepas tarikh (tengok betapa carelessnya Ms As ni)
Zakat itu.........
Sesi Interview saya yang penting itu masih lagi diam seribu bahasa
Saya mahu kamoo terus  bersabar
Sebab saya akan berjuang habis-habisan untuk kamoo
Lagi setahun setengah lagi ok


Keep Promised

"Mintalah pertolongan Allah dengan Solat dan Sabar"


Tabung Hencik Master 1 dan 2 itu...

Hmmm



C
O
M
E
L


 G
I
L
E
R


K
A
N


KORANG


O
K

Pengsan !!!!! (^_^)

Hari ni last Saya keje kat library..Sob-sob.. Thank You Again Allah 

14 December 2011

Thank You Ms Khumeera Ismail( Librarian) (^_^)


WANTED : Blog link for Khumaera Ismail bloglists Siri 3 :: SUDAH UPDATE



Ingat tak Ms As pernah joint  WANTED : Blog link for Khumaera Ismail bloglists Siri 3(Boleh klik sini)


Dan ini Resultnya:
List All Bloggers Best (Best ke Blog Ms As ni??)

Ok dalam masa 3 saat cuba carik mana link blog Ms As!!! Cepat.....(^_^)


Thank You Ms Khumeera Ismail Librarian




Terkezut sekejap Ms As tadi..heh

13 December 2011

Ni keperluan ke kehendak ek...? (^_^)

1. Tadi pergi UK(Unit Kesihatan).Tak tahu mana kekuatan pergi jalan-jalan jauh pergi sana.(Jauh  pulak UK tu dengan Library ek)..(^_^) (memang tipu).Jauh beb dalam 10 minit jugak la...Sampai-sampai,duduk.Sambil jalan memang saya dah pegang erat tuala pich erat-erat.Mana tahu terbersin dengan kuat di situ...

Selsema ni datang dan pergi.Dari sekolah lagi ok.Dulu rasa lagi teruk sangat-sangat.Tapi sekarang rasa dah bertambah baik.Kalau selsema datang tak berhenti memang confirm saya akan jatuh sakit.Kadang tak kena hujan pun,tp demam nya mengalahkan buruh  yang berhujan dan berpanas di site......

Pantang Ms As

Tido Malam=No more kipas (memang alergic dengan kipas pada waktu malam)
Hobi Memang gila  mengemas=Tapi Tak boleh langsung bau habuk 
Suka Kacau Kucing=Tapi Tak boleh selalu dekat dengan kucing, Bulu dia memang tungggu masa je nak bersin...(T_T)


2.Serius dah lama tak shopping!!!!!!!!..Arghhh memang Ms As bukan kaki Shopping.Nak beli baju ke ,tudung baru ke,makan ke,barang make up ke......Sokmo sayang duit.Sebab pikir ni keperluan ke kehendak ek...????......Tapi tak kira jugak dapat gaji nanti terus nak shopping..................(gaji ko berapa la sangat)


Santek kan Skirt dia....
Nak beli baju polko dot jugak
Nak Survey baju time tunang Kakak Saya jugak nanti...(.Tak minat pink sebenrnya!!..)
Dah lama nak beli  Produk in..Simple night Cream .(T_T)

Blause labuh ni..pun santek...(pengsan)
Beg pun nak survey jugak..
Soft je colour dia..


Ni memang wajib kena beli nanti: Pas habis Shopping kite melantak pulak cool Blog..


Ok
Ada Sesiapa Volunteer nak teman Ms As Shopping tak??

Jom!!!!


p/s: Selsema dah bertambah ok.Keep Fighting Ms As.....Thank You Allah...

12 December 2011

Nafas tersekat....................lol


Bila selsema
apa pun tak boleh
Sangat memerlukan ubat dan selimut ok...................


Sebab Nafas sangat tersekat-sekat

Time ini teringat saat-saat sihat
Dan 
K
I
N
I
Bernafas melalui mulut
sahaja

Ya Allah Moga esok bertambah baik
(T_T)

09 December 2011

Sedang Cuba untuk...............

Cuba untuk mencari entry yang sesuai untuk update..........
Cuba untuk mencari segment yang sesuai untuk di joint.....


Arghh.............ternyata tiada apa yang mahu dikongsi.
Tiada juga rasa hati juga untuk berkongsi

Terdiam lagi......
Sungai Petani itu jauhkan..
Sungai Siput apatah lagi..
Sungai Lembing pun sama jugak ek..
Tapi Sungai Lui kat mana ek ?? (korang tahu tak)


Yah tak lain tak Bukan ini gara-gara Hencik Master itu

Apa-Apa pun Syukur Ya Allah..
Thank You Allah


Ok nak sambung buat assignment

Terima Kasih sudi baca

06 December 2011

Wordless Wenesday (life as we never expected..)


Life as we never expected.....Are you brave enough...
Again life..is too short..Don't always think about the past or future because it has not arrived
Think about when you are now..make it beautiful..as beautiful Al-Quran....

Because when you got lost and stuck......Allah is always by your side..
Never ever less hope...

04 December 2011

Quick Update:Tolong Doakan Ms As esok................

Dah dua hari tak blogwalking..so sad!!.For those yang dah terjah and follow blog Ms As..


Dear New Followers
Thank You Dear..For Following my blog
Really appreciate it
May Allah always bless u all ..223....................
I wil definitely follow you
This is my promised
InsyAllah


Saya ada Interview yang sangat penting esok............

Do right thing at the fist time........
If not you will never got a chance anymore...


Please pray for me tomorrow..
Thank You Allah for the oppurtunity given...


Dup dup dap...

Thank you sudi baca

02 December 2011

Catatan dia dan aku kata Zahiril Adzim to Shera Ayob....Awsome..!!! (^_^)

Since dah banyak bloggers post pasal Puisi Zahiril time wedding dorang.So saya nak
Post Puisi yang memang tak kurang hebatanya dengan lontaran Cinta Zahiril pada Sheera.Tulus.........ok
Catatan dia dan aku kata
Sayang betul dia kat aku
Aku buat salah teruk
Dia menangis satu hari
Dan Kemudian besok pagi dia jumpa aku dia tersenyum
Kesalahan aku memang tak layak untuk terus memandu

Apakah memang ada manusia yang bunyi macam ni
Dia nk marah tapi dia nak ketawa
Dia nak pukul tapi dia nak ketawa lagi
Dia nak tunjal kepala aku
Tapi dia takut kepala aku sakit
Dia nak lepaskan kemarahan dia
Tapi dia takot aku terasa
Dia nak merajuk tapi dia nak berbual dengan aku
Dia nak paling muka
Tapi dia nak tengok muka aku
Dia nak menangis tapi dia tak nak bersedih masa tu
Dia nak maafkan aku
Sebab dia nak terus sayang aku

Dia kata aku bodoh
Aku kata memang
Dia kata aku tak fikir
Aku kata Itulah pasal
Dia kata aku tak guna otak
Aku kata itu betul
Dia kata kau bangang!!
Aku kata paling bangang !!
Dia kata aku jahat
Aku kata tak ada niat
Dia kata aku takot bila aku buat salah
Aku kata takot gila
Dia kata dah agak dah
Aku kagum dengan firasat dia
Dia dah tak tahu nak kata apa
Aku kata jangan kata apa ...pukul je!!
Dia dah tak nak pukul
Aku kata maaf....
Dia tanya dah makan
Aku kata nak makan sama
Dia kata jom
Aku kata dalam hati
Tuhan kalau betul dia Jodoh biar aku lawan untuk jodohku...................(^_^)

Ternyata Zahiri Adzim punya bakat luar  biasa dalam puisi kan..tengok la puisi dia untuk sheera dalam novel Menuju Tuhan ni Tak percaya boleh tengok video ni
Serius Best gileeee Beb.....

Sorry kalau banyak Typo...bila dengar video and compare dengan puisi kata atas tu.. sebab saya tulis balik bait-bait puisi yang shira baca..Lebih 10kali dengar beb...
Sweat kan korang................................................(T_T)

Terima Kasih Sudi Baca
Kalau Sudi boleh Klik Ke Tabung Hencik Master Saya
Thank You

Maaf Aku Benci sangat Lelaki Macam Kau!!!


Gambar hiasan Sahaja  ok!!............(^_^)



Serius Aku Bencikan Kau
Sehebat superpower mana pun Kau lelaki
Segagah badang  Mana pun Kau Lelaki
Semacho Bloggres Ben Ashaari pun Kau Lelaki
Sekaya Bill Gates pun Kau Lelaki

































Tapi














































Kalau Kau tak Tunaikan Solat jumaat
Sungguh aku rasa kaulah lelaki yang sangat "LOSER"sekali
Siapalah aku untuk menilai
Siapalah aku untuk membenci
Tapi salahkah aku membenci perbuatan kau??



































Sebab Aku Sangat Mudah
Kalau la Solat Wajib Jumaat kau tak mampu tunaikan
Bagimanakah  tannggungjawab kau yang lain pada ALLLAH..
Sungguh aku tak ingin respect kau lagi...

















Maafkan aku Lelaki...(T_T)


p/s:Maaf entry sangat emo..kan.Tapi sangat geram tak terkata dihati bila melihat ramai sangat lelaki melayu islam tak tunaikan solat jumaat tadi (T_T)
Ok switch mode:  Dah ok dah
Terima Kasih sudi Baca