02 December 2011

Catatan dia dan aku kata Zahiril Adzim to Shera Ayob....Awsome..!!! (^_^)

Since dah banyak bloggers post pasal Puisi Zahiril time wedding dorang.So saya nak
Post Puisi yang memang tak kurang hebatanya dengan lontaran Cinta Zahiril pada Sheera.Tulus.........ok
Catatan dia dan aku kata
Sayang betul dia kat aku
Aku buat salah teruk
Dia menangis satu hari
Dan Kemudian besok pagi dia jumpa aku dia tersenyum
Kesalahan aku memang tak layak untuk terus memandu

Apakah memang ada manusia yang bunyi macam ni
Dia nk marah tapi dia nak ketawa
Dia nak pukul tapi dia nak ketawa lagi
Dia nak tunjal kepala aku
Tapi dia takut kepala aku sakit
Dia nak lepaskan kemarahan dia
Tapi dia takot aku terasa
Dia nak merajuk tapi dia nak berbual dengan aku
Dia nak paling muka
Tapi dia nak tengok muka aku
Dia nak menangis tapi dia tak nak bersedih masa tu
Dia nak maafkan aku
Sebab dia nak terus sayang aku

Dia kata aku bodoh
Aku kata memang
Dia kata aku tak fikir
Aku kata Itulah pasal
Dia kata aku tak guna otak
Aku kata itu betul
Dia kata kau bangang!!
Aku kata paling bangang !!
Dia kata aku jahat
Aku kata tak ada niat
Dia kata aku takot bila aku buat salah
Aku kata takot gila
Dia kata dah agak dah
Aku kagum dengan firasat dia
Dia dah tak tahu nak kata apa
Aku kata jangan kata apa ...pukul je!!
Dia dah tak nak pukul
Aku kata maaf....
Dia tanya dah makan
Aku kata nak makan sama
Dia kata jom
Aku kata dalam hati
Tuhan kalau betul dia Jodoh biar aku lawan untuk jodohku...................(^_^)

Ternyata Zahiri Adzim punya bakat luar  biasa dalam puisi kan..tengok la puisi dia untuk sheera dalam novel Menuju Tuhan ni Tak percaya boleh tengok video ni
Serius Best gileeee Beb.....

Sorry kalau banyak Typo...bila dengar video and compare dengan puisi kata atas tu.. sebab saya tulis balik bait-bait puisi yang shira baca..Lebih 10kali dengar beb...
Sweat kan korang................................................(T_T)

Terima Kasih Sudi Baca
Kalau Sudi boleh Klik Ke Tabung Hencik Master Saya
Thank You

2 comments:

Anonymous said...

... (",) - Tak terkata sebab tak reti nak bermadah puisi cara moden.

Miss Red said...

Anonymous: ala...best kan..(^_^)