09 November 2011

Kisah Daging Rusa Vs Daging Korban (^_^)

Salam Pengorbanan semua Semoga nilai agong pengorbanan Nabi Ibrahim a.s terhadap anakandaya Nabi Allah Ismail meresap dalam jiwa kita.Pengorbanan  hanya untuk meraih Cinta Allah S.w.T..

Rasa dah lama sangat tak update blog.Mungkin juga rasa menulis itu tidak hidup pada waktu cuti raya macam ni.Apatah lagi sekarang saya dalam mood mid term break...Tapi cuti itu harus dikorbankan untuk mencari DANA bagi menampung sedikit sebanyk perbelanjaan pengajian saya...

1.Im a Survivor

Hati-Hati As!!!!
Fuh...tadi rasa macam banyak sangat nak cerita.Tapi bila duduk sorang-sorang di rumahku syurgaku di Pangsapuri resak rasa macam perasaan untuk menulis tenggelam gara-gara persaan berhati- hati tinggal seorang diri di sini.Segala bunyian-bunyian walau angin seklaipun, rasa macam ada  yang memerhatikan ...............di sana sinu,sini sana..

"Ya Allah peliharakanlah diri ini dari segala marbahaya dan perkara buruk"Amin

2.Selamat Panjang Umur Puan Yakmah!!

Pastinya hari raya korban ini tak akan mungkin saya lupakan.Mana taknya kami adik beradik buat kejutan celebrate birthday Puan Yakmah yang terchenta.Balik-balik je daripada tolong melapah lembu adik saya terus suggest kat Mak suruh buat S.A.T.E..Biasala mak akan bagi 1001 alasan kat adik.Tapi bila kak Afzan saya  dengar apa pun request dari adik mesti dia akan tolong cuba untuk buat jugak.So bermula lah misi membuat rempah sate  daging rusa vs daging korban.

Master Chief: Ms As + Mrs Afzan
Rempah = Jintan manis + Halia + serai + kunyit serbuk = 1/2 jam adunan
Perap= 3 Jam
Cara Bakar=Dapur gas (Beralaskan periuk nasi + alas ( jaring-jaring) avon emak)
Masa=2 jam
Hasil=Kurang enak sebab Master Chief lupa nak letak gula dalam rempah (T________T).hehe

So Misi diteruskan lagi dengan buat tahlil untuk arwah abah dan adik beradik, Sementara tunggu Kak ita bakar sate dan Kak Afzan beli kek untuk menambah lagi rasa kejutan untuk Puan Yakmah  yang terchenta

Ternyata Misi berjaya beb..Puan Yakmah terkejut sangat..!!!.Kek pun santek dan enak..

 Love Letter untuk Puan Yakmah
Salam Hari Lahir Mak.Ida tak ada hadiah nak bagi...Sebab DANA ida dah semakin berkurang.So ida tak dapat nak belikan Mak apa-apa.Tapi Mak ada request kat ida nak pergi SPA.InsyAllah kalau DANA ida dah bertambah nanti ida bawak Mak pergi SPA ok Mak..Sayang Mak trilion milion lemon (^_^)


Keluarga Bahagia Kamee (^_^)

Doa untuk Mak
Ya Allah sungguh aku sedar, semakin bertambah usia seseorang itu,hakikatnya semakin pendek la usianya.Ya Allah Aku tidak punyai harta benda dan kekayaan.Aku tidak punyai apa-apa tampa redha dan restu ibu ku.Panjangkanlah usianya sepanjang-panjangya Ya Allah,Kau jauhkan lah dirinya daripada segala penyakit dan marbahya sejauh-jauhnya.Kau rahmatilah hidupnya sebanyak-banyaknya Ya Allah ..........Dialah Ibuku,Nyawaku, Sajunganku,hartaku dunia dan akhirat.............

3.Tetiba nak cari banyak info pasal Sungai Petani...........................................

Ok willl be continued.........(^_^) korang
Thank you sudi baca..xoxo awak

2 comments:

dot dot dot said...

family gurl....mmg anak yg baik...

Miss Red said...

THANK YOU MR DOT2...(^_^)...Banyaknya dot dot dot..hehe