15 April 2011

Di Sana Yang Sementara Di Mana pula Yang Kekal

Salam Ukhwah Bloggers..Sunnguh Dah lama sangat tak update.Rasa sangat bersalah dengan Mr Red...Maafkan Saya ea....


S
U
N
G
G
U
H



Terlalu banyak ingin aku syukurkan..Sungguh terlalu banyak yang ingin aku panjatkan.Terlalu banyak yang ingin aku luahkan..Terlalu banyak yang ingin aku tawakalkan..Hanya Dia sahaja yang tahu setiap situasi aku...di sini.setiap saat yang aku terima..


Setiap saat yang aku lalui dengan penuh hati-hati.Kadang aku menjadi sangat emosi..Tapi hati kecilku selalu gembira dan teruja di sana..Mungkin kurangnya rasa syukur itu membuatkan aku kadang tampak lemah dalam melangkah...

Sungguh aku sedang belajar memperbaiki diri..Allah seolah menguji aku untuk jadi lebih baik dari hari ke hari...Belajar mengenali setiap makhluk ciptaaNya adalah sama..Hanya iman dan ilmu sahaja yang menjadi jurangnya.Semoga Dia terus memelihara setiap langkah dan diriku di sana..Pergi dan pulangnya aku dalam langkah yang selamat dari bahaya dan anaya..

A
M
I
N

Nota Kaki
1.Dah lama sangat tak menulis so macam skema dan poyo jer ayat kat
atas tu..hahah..Tapi itulah yang saya sedang rasa.
2.Di sana tu sebenarnya refer pada tempat kejer saya..tau..Olympia Kolej
3.Saya sebenarnya takot nak balik malam-malm naik bus...2x bus..Tak cukup berani..:(
4.Terima kasih kat Mak yang tentunya selalu mendoakan anak dia yang cuba nak jadi survivor.. ni..dan bila call mak mula la saya merungut macam-macam kat dia.hahah..Bertuah punya anak!!!
5.Sorry kat mak dan family selalu buat korang risau memanjang kat ida yang degil ni..huhu
6.Masih ingat lagi sampai sekarng time nak balik JB minggu lepas mak,Kak Afzan,Abang Pojan dan
Kakak Yan bisik-bisik dengan saya dengan nada yang sama.."Da kalo tak larat kerja,jangan la kerja,Berhenti je"..(Sungguh saya sangat sedih dengar mereka cakap macam tu..:().
7.Terima kasih kat shakira selalu tumpangkan saya balik kalo saya balik malam.
8.Terima kasih kat Best Friend saya "Nal" yang selalu jadi mangsa saya bila saya down time kat sini..
hoho..
9.Kak Ti dan Abang Am yang sangat memahami dan membantu..Hanya Allah sahaja yang dapat membalasnya..:)
10.Rindu sangat nak blogwalking..say hye..kat bloggers n followers..tapi....masa oh masa,semoga saya lebih ariff dalam menggunakannya..:)
......TQ...TQ....sYUKUR...SYUKUR...

No comments: