11 March 2011

Saya harus bagaimana..atau Bagaimana harus saya....Yang Mana Satu


 
Ok fine..Mode hari ini.saya dah tawar hati nak beli kereta merah itu.. Why???Fine saya memang tak ada kejer tetap lagi.Mana mampu nak pakai kereta merah itu kan.Lagipun dia dah pun beli kereta putih...so saya harus bagaimana..So tawar hati saja tak cukupkan.Kena usaha lagi untuk dapat kereta merah yang lain..(Tapi saya sedih nak tukar kereta merah lain.....:( sunnguh!!!:( )


Semalam last saya training saya kat Telekom Malaysia Kenapa saya kerja sekejap sangat ini ..Ok ini alasannya...

-Saya keje sebagai agent(macam MLM)
-Gaji ikut Komisyen
-Sabtu dan Ahad pun kena kerja
-Kena buat door to door dari rumah ke rumah
-Cuti "Public Holiday" tanpa gaji
-Basic gaji tak ada
-Saya kena buat sale luar dan dalam
-Kerja dalam tekanan
-saya baru dapat tahu info di atas selepas 5 hari bekerja....so

---------------------------------
Kalau anda di tempat saya anda harus bagaimana ea..


Saya tahu kita tak akan pernah berjaya dalam apa sekalipun selagi kita hidup dengan penuh alasan...hidup dengan gali alasan.Tapi sungguh saya enjoy kerja ini..dan seminggu yang saya lalui. tiada sesalan langsung yang menghuni di hati :)

Nota kaki:
1.So saya dapatlah tengok all about Eve pas stop kerja ini..:)
2.Saya cepat sangat terasa hati mingu nie...kenapa ea..jeng..jeng
3.S41...S41...S41...S41...Saya benar-benar inginkannya...ok..
4.Kereta merah apa lagi yang sesuai untuk saya..ea..

2 comments:

eznyzakhalid@blogspot.com said...

its ok yunk.... at least keje br terus menanti... congratz!! n kete merah lancer k x? inspira ke... hihiii... ak da xbley pilih coz already chosen... tggu shipping jerk... maybe end of this month... InsyaAllah;>

Miss Red said...

wa3..gila ah...AlhamdulilAllah...kete apa???