08 February 2011

Rutin Saya yang Indah (Budget Indah la)..Anda???


Pagi-pagi yang indah,saya akan pastikan saya tak akan bangun lewat sangat..(Tak elok kan anak dara bangun lewat..cehwah..)Pastikan rumahku syurga ku bebas daripada habuk dan kotoran..Kerana saya benci rumah + bilik + dapur bersepah..



Rutin diteruskan lagi dengan bagi makan kucing saya(ada 2 ekor je pun kucing saya tu)Main-main dan borak-borak dengan dia..kacau hidung dan pipi dia..So sweet..(budget macam anak kau la).Tapi itu buat saya bahagia..:)


Kemudian Masak dan tolong +kacau dan kacau lagi mak masak.Kemas dan terus tengok tv. Sambil itu gosip-gosip la dengan mak.Habis semua cerita luar dan dalam saya bagi tahu kat Puan Yakmah ni:) Pendek kata.Mak lebih tahu isi hati saya berbanding saya sendiri..

Dan lagi..saya akan oline sekejap..Online facebook sudah semestinya,layari blog sendiri(kerana banyak info dan job searching kat situ)..Ya,walaupun blog ini tak ada la happening sangat macam blog orang lain..tapi saya sayang gila blog ini.,lagi saya akan baca gosip dan isu-isu semasa,blogwalking...blogwalking...Rutin lagi,makan- mandi-solat-ngorok-amik my sis kat putra-main dengan adik dan kakak-makan-borak dengan mak dan semua yang ada kat umah-online lagi-kacau best frend 4 ever saya -tunggu meseg dari....-dan zzzzzzzzzzzzzzzz...



Boring tak life saya..Macam mana dengan life anda??Mesti tak sama dengan saya..:)Apa pun saya tak sabar nak kerja..:)..Dan bila dah keja nanti,mesti saya akan rindu life yang macam ini(Serius).Apa pun setiap kejayaan dan apa pun yang kita  ingin lakukan perlukan pengorbanan dan pengorbanan.Saya harap saya akan lebih bersedia berkorban.Sekarang macam-macam alasan saya nak cari kerje sementara. Antaranya,takot nanti saya tak dapat solat kalo kerja dengan majikan yang tak sporting, transport lagi problem..dan macam-macam saya bagi alasan dekat diri saya.Padahal asmida kan 24 tahun ..So,bertahanla..Think Positif(itu nasihat pada diri sendiri).:)

p/s:Rasa dah panjang da saya mengomel dan membebel kat blog ni.Apa yang saya pasti dan belajar.."Kejayaan itu kan Perlukan Pengorbanan""Pengorbanan adalah kejayaan yang sebenarnya bukan???"Ayuh...Lets move on sahabat..:).

3 comments:

eznyzakhalid@blogspot.com said...

hargai lar waktu2 free begitu... u'll miss every single moment yunk.... trust me!! ;>

Miss Red said...

haha..patutla mak aku x bg aku kerja..dia nk suruh aku hargai kot masa2 free ngn dia..asyik nk ajar aku masak je...hihi

eznyzakhalid@blogspot.com said...

haha.... bguih3.. preparation maaa... seng klau org msuk minang trus kawen... n bley demand "anak saya package=pndai belajar+kemas umah+masak" hihiii... beruntung sape yg dpt pecahkn tembok cinte as... hahahaa...