02 August 2010

Salam..Hai "bloggers"

Dah lama rasanya tak "update" blog ini. Tapi aku tak pernah sekali pun lupa nak"view" blog aku bila ada sahaja peluang "online".Itu yang bila tengok blog sendiri "viewers' sampai lima ratus lebih dah sekarang ..hahaha:) Banyak rasanya nak "share" dan "write" tentang apa yang dah pun berlaku. Tapi keadaan macam tak mengizikan.Masa yang ada,pasti ada sahaja aktiviti dan perkara lain yang perlu dilakukan.Tapi,tak mengapalah,apa pun sekarang  pastinya Sukan antara Fakulti menjadi(SAF) keutamaan dan topik gosip hangat kami di Puncak Perdana pada waktu ini..:).


Penat..seronok...sedih...bangga...letih.. macam-macam perasaan yang ada sekarang ini. Ini semua gara-gara (SAF). Rasa teruja dan berbangga sebenarnya kerana kami semua Sekratariat Mahasiswa Pelajar(SMF) dipertanggungjawabkan untuk menjadi tulang belakang bagi melancarkan program ini..Bermula 24 Julai hingga 6 hb. Selaku pengurus pasukan aku dipertanggungjawabkan untuk  menjaga "team" Petanque,basketbaall,dan Futsal" Wah rasa seronok sebenanya dapat melihat dan merasai sendiri pengalaman para athlet beraksi di pusat sukan UiTM.. Kalah dan menang bukan persoalannya.Apa yang penting kami semua bergerak dalam satu pasukan atas nama Fakulti Pengurusan Maklumat.Rasa sayang dan kasih terhadap fakulti masing-masing dapat dilihat daripada setiap aksi para peserta.

Banyak sebenarnya pengalaman dan rentetan peristiwa yang kami alami dan rasai sendiri daripada hari demi hari.Hari-hari kami berdepan dengan berbagai-bagai ragam dan lagak manusia yang kadangkala menguji hati kami dan pastinya tidak boleh kami lupakan..Paling membanggakan sekali apabila 'team' "bola keranjang" FPM berjaya membelasah "team"Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi yang sememangnya juara bertahan SAF.Puas dan indah apabila mengingati saat kemenangan kami itu....



Sekarang masih lagi terngiang-ngiang di telinga kami masing-masing dengan segala sorakan yang telah kami lakukan semasa perlawanan berlangsung."Wall-Wall","Hand up",Go-go IS..Puncak nak balik awal,"maintain je.."confim menang,"Shoot-shoot" dan macam lagi gaya kami sebagai penyokong pada waktu itu..:)(lagi-lagi aku dengan nafisah la bersorak macam oarng gila..hahaha)

p/s:Kepada pasukan petanque L/W...kak as/as amat  bangga sangat dengan korang."You all did a good job!!!!!!" Kepada team "Futsal" walaupun kak as tak sempat nk tengok game korang sampai habis,tapi sememngnya you all memng adalah team yang hebat dan digeruni lawan.Best rasanya dapat kenal dengan korang semua.. "happening dan  sempoi giler" (zaza: Thanks sebab bagi beg dan towel hadiah kemenangan korang  kat akak)....................:). Same goes with all of athlete FPM ,SAF 2010..Thank you for you all cooperation and commitment in whole of two week. So wish you all best of luck in SAF 2011 soon.Sesungguhnya yang baik itu tentunya datang daripada Allah, dan yang buruk dan kurang elok itu datangnya dari kehilafan kami sendiri..so i love IS..Love FPM..Love UiTM..



2 comments:

east said...

wah as....
ade gak name aku eh...
gara2 excited nak bersorak kat SAF 2 sampai aku lost weight doh....
ape tah...sampai aku kempunak nak derma darah...hehehe

rEDS gO tEGETHER said...

ea ker...means ko x derma darah la time2...hmmm...xpe..pengalaman tu..x dapat kat maner2.and mayb its happened once time in our life..:)