10 March 2010

Already Gone...:)

Banyak perkara yang berlegar dalam fikiran aku dalam beberapa minggu ini.Banyak benda yang telah pun berlalu dan terus mengucapkan selamat tinggal.Semestinya ada yang enak untuk ditelan dan dikunyah-kunyah namun ada juga yang tersekat-sekat untuk ditelan...Sungguh liat dan sukarnya situasi yang berlaku pada waktu itu...Namun semuanya dapat di-atasi dengan sederhana mungkin.Mungkin tidaklah sebaik dan seteruk yang di sangka... Namun yang berlalu tetap sudah berlalu pergi..Tak mungkin berpatah semula...Dua minggu aku melepaskan diri dan memendam rasa tidak mencoretkan apa-apa dalam blog.Namun dada dan pemikiranku seakan mencatat dan merakam segala peristiwa yang berlaku:

Nah inilah yang terjadi selama 2 minggu ini..


-------"Pangkor here we come!!!!"----------
Setelah berhempas pulas+meeting hampir setiap malam+percambahan idea+ Budget yang cukup-cukup makan+"masalah Transportation"+kritikan demi kritikan diterima serta berbagai-bagai halangan yang datang menerjah dimana-mana telah menjadikan Program Membaca Perintis Kecemerlangan Minda di PULAU PANGKOR.. dapat dilaksanakan dengan jayanya.Sekalung Tahniah buat Ketua Projek Saudara Faizal dan semua barisan Ahli Jawatankuasa dan rakan seperjuangan yang berhempas pulas menjadikan program ini satu kenyataan. Dan memang sesuatu yang boleh dibanggakan...

Perjalanan kami menaiki feri dengan membawa berpuluh-puluh hamper dan lebih dari 4 Beg tarik menjadikan program ini agak mencabar amnya .Tapi berjaya secara keseluruhannya.Semangat berpasukan dan kerjasama dapat dilihat dalam setiap aktiviti yang dijalankan.Mungkin ada jua cacat dan cela di mana-mana.namun biarlah ia menjadi sempadan dan pedoman kepada kami semua.Terlalu banyak kenangan dan peristiwa untuk dicoretkan,Semoga gambar yang di"upload" ini dapat memberi sedikit gambaran tentang program Public Relations kami ini.



--My Lappy kena Format...Terlalu Banyak Virus-----

Malam sebelum pergi berlayar ke Pulau Pangkor Laptop kesayangan ku pula rosak....Apa lagi terpaksalah format.Dengan pelbagai document yang belum di"print"pada waktu itu.dan berbagai-bagai lagi document dan assingmnt yang telah hampir siap telah hilang dan "Burn" macam tu sahaja menjadikan masalah baru akan timbul.Tapi apa-apa pun setiap maslah pasti ada jalan penyelasaianya..Kepada kawan-kawan yang terkena sengatan dan bisa virus-virus sehingga merunsingkan hati dan diri.Seribu kemaafan di pohon.Ada juga di antara mereka yang mengadu.."As lepas print kat rumah ko ari tu laptop aku terus hang dan window corrupt...."...huhu.Betapa rasa bersalah mencengkam dalam diri pada waktu itu.

Kalau boleh biarlah aku sahaja yang MEGALAMI masalah ini,bukan mereka....Tapi semuanya bukan dalam perancangan kita bukan??.. Kepada yang memahami....'Syukran Jaziran ya Sodiki":)


-----Dilantik menjadi Biro Akademik untuk Sekretariat Mahasiswa Pelajar (SMF)----
Aku baru sahaja dilantik atas pengunduran 2 ahli SMF.Gara-gara masalah mereka yang tidak dapat memberikan "fully Commitment" Maka aku bersama "roomate", Nafisah Sulaimana\ dilantik mengisi jawatan tersebut..Tak banyak cerita tentang SMF yang boleh dicoretkan.Apa yang di beritahu Tugas kami ialah menjadi tulang belakang MPP( Majlis Perwakilan Pelajar) melaksanakan segala aktiviti yang dirancang. Tugas pertama aku adalah menyiapkan Kertas Kerja untuk "Program Spell iT Right'...:).Antara yang menarik dalam SMF ialah...Tugas kami adalah "on call n must be ready if there any tasks and works by MPP need to implement. So im just wait and see"..:).GO2...SMF...:)

P/S...:Sebenarnaya nak "story" and "Sharing" banyak benda lagi...
tapi..."bz" sangat dengan assingmant dan "Final Project"...So will be continued....

2 comments:

Samania Sama said...

smg terus success ngan keje2 y mendatang k..;-)

rEDS gO tEGETHER said...

yeah..Tq..u too..keep on writing in blog......:)